Image
image
image
image


Blog19 december 2010 - koning winter is in het land

Mijn 360 graden panorama foto-vingers kriebelde. Ik wilde het bos weer in om te kijken of ik een echte winter panorama kon draaien. Op m'n lijstje had ik het bos bij de Apenheul staan en Paleis Het Loo, want daar hebben ze altijd een grote kerstboom die altijd van aanzienlijk formaat is. Mijn zoon ging mee ook mee, want dan kon ik hem ook een beetje als figurant gebruiken. We gingen met de fiets, maar dat was niet slim, de fietspaden waren nog te ijzig met sneeuw, zodat mijn zoon er met z'n kleine fietsje te veel moeite mee had. Weer helemaal terug en dan met de auto naar Paleis Het Loo. Daar aangekomen waren er al anderen ook hun kerstfoto aan het maken. Het was me een drukste van jewelste met kiekendieven. De boom leek kleiner als andere jaren, maar mogelijk dat dat de kracht van de herinnering is die graag overdrijft. Maar toch een boom waar elke vader ongepast trots mee naar huis kan komen. Dan toch maar een panoramaatje draaien.

Paleis Het Loo Nationaal Museum - 19 dec. 2010

Click image for closeup view Klik panorama voor full screen weergave

De boom, iets minder imposant dan ik had verwacht, maar voor de rest toch een leuk panootje. Wel koude handjes, maar dat hoort erbij. Mijn zoon staat er drie keer op; zoek maar.

Little planet - Park Berg en BoschNu naar Park Berg en Bosch vlakbij de Apenheul. Ik wilde eens kijken of ik daar nog een mooi winterlandschapje kan draaien. Ik had m'n zinnen in principe gezet of een mooie boompartij met sneeuw in de kruinen. Er was echter al een probleempje. Thuis werd er op me gewacht want ook de boodschappen moesten nog aandacht krijgen. Eventjes een mooi winters landschapje draaien in een uur gaat natuurlijk niet lukken. Dan maar eens kijken of er nog snelle succesjes te halen zijn. Eerst de uitkijktoren; helaas, slecht zicht en niks spannends, dan even een tochtje langs de beek. Ja, daar vond ik een mooi smetteloos plekje met een paar prachtige bomen, die dicht op het pad stonden en dus op een panorama hoge ogen gooien. Panoramaatje gedraait. Thuisgekomen was ie echter niet boeiend, maar omdat ik de boompartijen in de lucht toch wel bijzonder vond het ik er een 'little planet' foto van gemaakt. Dat is een soort montage waarbij het resultaat van een panorama wordt omgevomrd tot een soort bol. Een manier waarop bij bepaalde panprama's prachtige foto's kunnen worden gemaakt.

Voor wie nog meer mooie 'Little planets' foto's wil zien, moet maar eens Googlelen en dan vindt je nog meer bijzondere foto's in dezelfde stijl. Als je op de foto klikt krijg je een half size te zien in een nieuw venster.

Click image for closeup view Klik foto voor full screen weergave (kwart oorspronkelijke resolutie)
 


20 december 2010 - onder de frituurkorf

Het zat gisteren niet mee. Toen we van mijn zus, we hadden er een verjaarspartijtje gehad van mijn andere zus en broer, waren we door de rechtervoorvering gegaan met de auto. Ternauwernood de auto aan de kant gekregen. Drie uur later, onze eigen auto op sleep, wij met een leen SAAB richting thuis. De volgende dag wilde ik wel een tochtje maken met de SAAB. Zo'n kans krijg je niet elke dag. Vanwege de dikke pak sneeuw ook mijn fotocamera met panorama uitrusting meegenomen. In de buurt van onze Renault-dealer, ik zou er de leenauto terugbrengen, even rondgereden en toen het kunstwerk op de heuvel 'Kooi-met-geen-poema-er-in' teruggevonden. Ik wist dat het daar ergens stond. Kinderen bleken het als ski-pieste te hebben ontdekt. Dat kon een mooie panorama worden. De kinderen gevraagd of ze wilde helpen er een mooie panorama van te maken, en dat wilden ze wel, getuige ook deze mooie panorama.


SleeŽn in Zuidbroek, Vellertheuvel onder kunstwerk, Apeldoorn

Click image for closeup view Klik panorama voor full screen weergave

Jongens en meisjes, bedankt!


 
 


image


image
image