Image
image
image
image


QuickTime en Flash


Panorama technieken
Er verschillende technieken die het mogelijk maken dat webbezoekers de panorama's kunnen bekijken. Quicktime is de mooiste en Flash gevolgd door Java de meest gebruikte. meest oorspronkelijke manier om VR panorama's te bekijken. Ondanks dat we u niet willen vervelen met alle techniek achter de panorama op deze pagina enige informatie omtrent de viewers en de technieken ervan voor hen die daar iets meer van willen weten.
  • QuickTime
    Quicktime is de meest oorspronkelijke manier om VR panorama's te bekijken. Het heeft de hoogste kwaliteit op zowel Windows als Mac computers en ook op oude computer met een minimum aan Ram en lage snelheid processors. Helaas werkt Quicktime VR (QTVR) niet helemaal goed op 64 bit Windows computers en dit is een van de belangrijkste redenen dat deze panorama techniek steeds minder wordt gebruikt. Voor QTVR panorama's zijn geen snelle videokaarten nodig met veel RAM. Naast Flash is QuickTime het meest gebruikt panorama web format.


  • Flash
    Flash is de nieuwste manieQuickTime icoonr om VR Panorama's te bekijken. Vanaf Flash versie 9 is het mogelijk hoge kwaliteit panorama's te bekijken met ook de optie de panorama full screen te bekijken welke dan het hele scherm vult. Vanaf Flash 10 is kwaliteit verbeterd zodat het bijna of gelijk is aan QuickTime VR.

    Flash (voorheen bekend als Macromedia Flash en daarvoor FutureSplash) is een computerprogramma waarmee animaties, (korte) webvideo's en webapplicaties (zoals spelletjes en gehele websites) gemaakt kunnen worden. Het wordt veel gebruikt om websites aan te kleden en voor reclame-uitingen bij websites, zogenaamde banners. De bekende animatieserie Happy Tree Friends wordt met dit programma geproduceerd en talloze andere websites maken van Flash gebruik. Flash is opgebouwd als een soort tekenfilm. Naast QuickTime is Flash het meest gebruikt panoramaformat. Het is op meer dan 90% van alle computers ge´nstalleerd en heeft dus de beste toepassingsmogelijkheden. Daarnaast zijn veel mogelijkheden om de panorama's te voorzien van op maat gemaakte grafische ontwerpen, eigen interface door knoppen en plattegronden, geluid en mogelijkheden van koppelen met andere panorama's zo dat een complete tour mogelijk is.image


image
image